2018. május 10., csütörtök

Bullshitcunami

Schiffer András kilépett az LMP-ből, mert az Együtt képviselője, Szabó Zsolt, aki  korábban azt állította, hogy  a szabadkereskedelmi egyezmény jó, beült az LMP frakciójába. SA szerint viszont a szabadkereskedelem nem jó.

Tényleg nem értik, hogy valójában mi történik, vagy csak szimplán nem érdekli őket? 

Tettem fel a kérdést saját magamnak még anno, amikor a választások után az ellenzéki pártok szép sorban elkezdték megmagyarázni, hogy a választási bukta után miért is veszik fel a mandátumukat és ülnek be a Parlamentbe.  Egy parlamenti igazolvánnyal rendelkező képviselő betekinthet bizonyos iratokba, bemehet olyan helyekre, ahová egyszerű földi halandó aligha...ez volt az egyetlen úgyahogy elfogadható érvük...

Ezt a magyarázatot viszont megelőzte cirka 8 raklapnyi összehordott baromság...Ilyenek hogy... a parlament az ellenzék legerősebb fegyvere, mert kemény hangon (kemény...érted?) számonkérhetik a miniszterelnököt...Láttuk ennek a hatásfokát az elmúlt évek 2/3-os parlamentjeiben...

De akkor is megugrottam a dupla lutz-ot, amikor Szél Bernadett a választási kudarc után kijelentette, hogy "márpedig én sok mindenre hajlandó vagyok Orbán ellen, hogy megmutassuk, itthon is van ellenfele". Hát nekem ez egy meglehetősen elkésett gondolatnak tűnik...a választásokon lehetett és kellett volna megmutatni...most már kicsit bajos lesz ezt a szerepet jól eljátszani.

Sajnos, azt a mondatot, hogy - "mert ha a Parlamentben tipikusan csak az emberek problémáival foglalkoznánk, akkor ez egy minőségében is más jellegű működés lenne, mint amilyen eddig volt" -  igazából már értelmeznem sem sikerült...Az én felfogásom szerint ugyanis, ami a Parlamentben zajlik, az mind-mind az emberek problémája. A korrupció is, a dúsgazdag bűnözők országba való beengedése is...Ha az ott ülő képviselők csak szimplán hülyeségekről és hülyeségeket beszélnek, akkor az is...

Aztán később ennek az elképzelésnek a 'bővített változatát' is olvastam, miszerint helyi ügyeket hoznának szóba az országgyűlésben...például, hogy XY-nak meghalt valakije kórházi fertőzésben... És akkor Orbán Viktornak muszáj lenne reagálnia erre...mert ha nem, akkor a FIDESZ szavazói nyilván egyből Vágó Gáborra szavaznának.

És akkor most jön Schiffer András, és a bullshit cunamira felteszi a koronát, és elkezd elvekről beszélni, ami alapvetően nagyon helyes, csak rangsorolni felejtette el őket. Merthogy olyan szelek fújnak mostanában, hogy muszáj lenne egy fontossági sorrendet felállítani. De végül mindig oda lyukadunk ki, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok képtelenek nem önmagukat tenni ennek a listának az élére.

Pedig a "jól azonosítható morális cél" első körben Magyarország putyini útról való letérítése lett volna...

És ma is az lenne...de nem csak új és hiteles, hanem a bullshitet messzire kerülő, kreatív arcokra lenne szükség, valamint olyan ellenzéki szavazókra, akik elfogadják, ha a jelenlegi kedvenceik eltűnnek a süllyesztőben, és hajlandóak adott esetben az új arcokra szavazni, (márha lesz még alkalmuk) a "jól azonosítható morális cél" érdekében.


Ui. : Csupán a véletlen műve , hogy szinte csak LMP-s idézetekkel 'nosztalgiáztam', mert bármelyik párttól idézhettem volna hasonló mellébeszédet.

Fotó: Elekes Andor/Országház, Budapest, 2016










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.